Kleed je met stijl

Smoking, jacquet, rokkostuum het hoort allemaal bij een strikt voorgeschreven protocol, dresscodes die we op kunnen zoeken op het internet. Maar hoe zit het nou eigenlijk met stijl? Stijl hebben betekent niet noodzakelijkerwijs het volgen van de mode, het heeft meer te maken met dat je weet wat past bij je lichaam qua model en kleur en wanneer je wat draagt. Verder moet je er zorg voor dragen dat de kleding altijd goed past. Dus niet je adem inhouden voor de spiegel en dan toch die knoop proberen dicht te krijgen. De rest van de dag houd je je adem ook niet in, te grote kleding staat slordig.

Bekende stijlfouten

  • knoop niet alle knopen van je colbertjasje of blazer vast
  • draag je een overhemd en een colbertjasje dan hoort het overhemd altijd een stukje onder de mouw van je jasje uit te komen.
  • je broekspijpen mogen niet over de veters van je schoenen komen
  • gebruik nooit teveel accessoires
  • draag geen goedkope synthetische stoffen maar natuurlijke zoals wol, katoen of linnen
  • draag geen schoenen van plastic of synthetisch materiaal, investeer in een paar degelijke leren schoenen van goede kwaliteit, die gaan jaren mee.
  • draag geen sportkleding als dagelijkse outfit behalve als je naar de sportschool gaat
  • draag geen diep uitgesneden V-hals met wapperende borstharen eruit

Kledingtips voor mannen

Let op niet over of underdressed te gaan, het dragen van de juiste kleding op het juiste moment is een teken van respect wat je betuigt ten op zicht van je gastheer of vrouw. In de regel gaan vrouwen daar wat subtieler mee om dan mannen. Dat geldt ook voor meisjeskleding. Kies kleuren die goed bij je passen en koop jasjes en broeken van verschillende materialen zodat je dagelijks kunt zorgen voor de nodige variatie. Draag je een stropdas naar je werk zorg er dan voor dat je er niet per ongeluk op gaat zitten, de stropdas eindigt boven de riem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *