Roze gouden verlovingsringen wil toch iedereen

Roze gouden is een van de vele variaties van goud waarin verlovingsringen verkrijgbaar zijn. Vanwege het feit dat puur goud (24 karaat) te zacht is voor juwelen, worden er verschillende metalen met puur goud gecombineerd om zo verschillende kleuren goud te creƫren. De drie meest populaire zijn geel goud, witgoud, en roze goud. Roze goud wordt veelal gebruikt voor speciale juwelen. Het is een mooie warme gouden kleur met een prachtige koperen legering. Dit is trouwens een perfect alternatief voor diegene die een allergie voor nikkel hebben. Variaties in dezelfde categorie zoals rood of rose verschillen omdat ze meer of juist minder koper in de legering van de ring hebben verwerkt. Over het algemeen geldt dat hoe meer koper er in de legering is verwerkt, des te roder de kleur van de ring zal zijn.

Zoals met elk sieraad heeft de roze gouden verlovingsring voor- en nadelen (zowel objectief als subjectief). Als voordeel heeft de roze gouden verlovingsring dat deze duurzamer is dan de witgouden en geelgouden verlovingsring. Verder is het zo dat de prijs van roze gouden verlovingsringen verrassend lager ligt dan men denkt. Een ander voordeel is dat het niet verguld met rhodium hoeft te zijn. Eveneens geeft het vintage uiterlijk een romantische bijbetekenis en past het prima bij alle kleuren huid tinten.

Naast voordelen, heeft de roze gouden verlovingsring een tweetal nadelen. De eerste is dat het niet hypoallergeen is door het koper in de legering van de ring en tot slot is de roze gouden variant niet zo goed verkrijgbaar als de witgouden en geelgouden verlovingsringen.

Zoals al eerder is vermeld, hoe meer koper er in de verlovingsring is verwerkt des te roder de ring zal zijn. Zo is het ook dat hoe meer karaat er in de ring verwerkt is des te puurder het goud. Zo is een 18 karaat roze gouden ring iets lichter dan een 14 karaat gouden ring, omdat er in de 18 karaat gouden ring er minder koper verwerkt is dan in de 14 karaat variant. Naast goud en koper kunnen sommige ringen ook zink of zilver bevatten dus houd hier rekening mee mocht je allergisch zijn voor deze metalen. Bekijk voor meer op Elnora verlovingsringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *