Stedentrip naar Milaan

Milaan is een populaire bestemming voor een stedentrip. Deze Zuid Europese stad is vooral populair onder modeliefhebbers. Heb je zin in een weekje of een weekendje weg? Boek dan zeker eens een heerlijke stedentrip naar de Italiaanse stad Milaan. De stad staat vooral bekend om haar modehuizen, maar je kunt hier ook cultuur snuiven en de stad heeft een bijzonder rijke historie. Binnen twee uur ben je al in Milaan als je vanuit Amsterdam vliegt.

 Modestad Milaan

De stad Milaan is vooral voor fashionliefhebbers prachtig, maar ook voor mensen die niet specifiek van shoppen houden is de stad zeker de moeite waard. Vaak gaan veel mannen naar de stad om wedstrijden van de voetbalclubs Internationale en AC Milan te bezoeken in de historische voetbaltempel San Siro. Maar bovenal is de staat bij veel vrouwen bekend als modestad. Het is eigenlijk de bakermat van de Italiaanse mode. Vele grote ontwerpers zijn hier begonnen en als een liefhebber van shoppen dan is een trip naar Italië en dus specifiek Milaan zeker een aanrader.

In Milaan heb je vele tientallen winkelstraten met allerlei winkeltjes. Ook de winkelstraten met de grote bekende merken en warenhuizen zijn het bezoeken waard. Milaan heeft vanzelfsprekend ook tal van bezienswaardigheden. Wij raden je onder meer aan: het Castello Sforzesco (dit is een eeuwenoude burcht), de kathedraal van Milaan (de Duomo) en voorts zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden.

 

Veilig je auto parkeren op het vliegveld

Auto parkerenAls je op vakantie of op reis bent naar Milaan wil je dat je auto natuurlijk veilig geparkeerd staat nabij een willekeurig vliegveld. Dat kan door te kiezen voor een beveiligde parkeerplaats. Er zijn in Nederland diverse vliegvelden te vinden waar je gebruik kunt maken van beveiligd parkeren. De parkeerplaatsen rond Schiphol worden goed beveiligd door beveiligingscamera’s en eventueel bewakers. We raden je aan om een kijkje te nemen op www.goedkoopparkerenschiphol.eu. Hier vind je namelijk aanbieders van parkeerplaatsen. 

Andere opties

Naast Milaan kun je ook kijken naar vele andere steden. Denk aan Londen, Barcelona, Rome, Parijs, New York, Berlijn, Istanbul, Praag, Lissabon of Valencia. Ook de Scandinavische hoofdsteden, zoals Kopenhagen, Stockhol, Oslo en Helsinki zijn het bezoeken waard. Als je naast fashion en mode ook van cultuur houdt is de Russische hoofdstad Moskou ook aan te raden. Ook de binnensteden van veel andere Oost-Europese steden zijn erg mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *